miercuri, 14 mai 2014

Sa alergi sau sa mori. Jurnalul unui campion - Kilian Jornet

Sa alergi sau sa mori. Jurnalul unui campion - Kilian Jornet

Recent a apărut şi varianta în limba română a cărţii Sa alergi sau sa mori. Jurnalul unui campion - Kilian Jornet. Până pe data de 26 Mai 2014, cei care o comandă vor primi cadou un Gel GU Energy.

Iată câteva informaţii despre Kilian Jornet, pe care le-am găsit pe pagina promoţiei:

In 2014, Kilian Jornet a fost desemnat Adventurer of the Year de cititorii revistei National Geographic.

A urcat pe munte de mic. La zece ani strabatuse Pirineii de la un capat la altul. In prezent, Kilian Jornet este campion mondial la skyrunning, una dintre cele mai dure probe fizice din lume. A urcat si a coborit muntele Kilimanjaro mai repede decit oricine altcineva. A doborit recordul mondial in competitii ca Ultra-Trail du Mont-Blanc, Transpirenaica, Tahoe Rim Trail. Redefinind posibilul, Kilian Jornet forteaza in permanenta limitele, uimindu-si concurentii cu conditia fizica si abilitatile sale. Jurnalul sau, in care ne vorbeste despre pasiunea pentru sport, despre frumusetea peisajelor montane si despre cursele dramatice fortate pina la epuizare, este un adevarat manifest al spiritului liber.

„Sa alergi sau sa mori este jurnalul unui campion, o filosofie de viata si o lectie pentru noi toti.” (La Vanguardia)

Şi un citat din această carte:

"Oamenii au avut intotdeauna incredere in mine ca as putea sa obtin ceea ce mi-am propus.
E ca si cum le-ar fi foarte limpede ca ceea ce pentru altii e greu pentru mine e usor.
Poate o fi din cauza sigurantei de sine pe care o eman, mai ales ca mereu vad partea pozitiva a lucrurilor si abordez cu mult calm problemele ce apar.
Cu zece minute inaite sa incep o cursa la Campionatele Mondiale par la fel de relaxat ca atunci cand ma duc la cumparaturi intr-un supermarket.
Si nu e din cauza ca n-as fi sigur pe mine; dimpotriva, intotdeauna am fost de parere ca nu trebuie sa ma las stapinit de emotii atunci cand am de facut ceva ce mi se potriveste si, mai mult decat atat, ceva ce practic aproximativ 365 de zile pe an.
E ca si cum unui brutar i-ar tremura picioarele intr-o zi in care ar avea de facut o paine mai speciala."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandări