marți, 30 aprilie 2013

Invitaţie la CROSUL ŞI SEMIMARATONUL JUDEŢULUI ARAD 2013



Consiliul Judeţean Arad, Primăria Municipiului Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad şi Clubul Sportiv Experienţa Multisport lansează “CROSUL ŞI SEMIMARATONUL JUDEŢULUI ARAD”, ediţia a treia. Evenimentul se va desfăşura în data de 15 iunie 2013, fiind aşteptaţi să se înscrie cel puţin 1000 de participaţi. Înscrierile se pot face pe site-ul www.cros-semimaraton.ro

“CROSUL ŞI SEMIMARATONUL JUDEŢULUI ARAD” este un eveniment realizat la iniţiativa lui Sorin Victor Roman în scopul promovării sportului şi a unui stil de viaţă activ şi are trei probe: cursa de 1 km deschisă concurenţilor de orice vârstă, cursa de 6 km adresată participanţilor de peste 14 ani şi semimaratonul (21.097 km) pentru alergătorii cu vârsta de peste 18 ani.

Se vor acorda premii pentru câştigătorii fiecărei categorii, iar toţi concurenţii vor primi medalii de participare. De asemenea, profesorii de sport, antrenorii sunt invitaţi să îşi impulsioneze elevii, studenţii, să se înscrie. Astfel, cei mai activi îndrumători din punct de vedere al numărului total de kilometri parcurşi de cei mentoraţi vor fi premiaţi. Se vor acorda premii şi pentru cluburile, instituţiile, companiile, structurile de învăţământ cele mai prezente în această alergare, tot din perspectiva numărului total de kilometri parcurşi de reprezentanţii acestora.

“Dacă analizăm numărul manifestărilor sportive şi diversitatea de discipline promovate, costatăm că Aradul este printre primele oraşe din ţară. Facem eforturi să susţinem activităţile sportive pentru că dorim să atragem cât mai mulţi arădeni spre sport şi este îmbucurător să vedem faptul că bazele sportive sunt pline in fiecare după-amiază.” - Gheorghe Falcă, primarul Municipiului Arad.

“Ne dorim sa punem accent pe latura populară, a sportului de masă pentru tânăra generaţie. Eu voi participa împreună soţia şi cei 3 copii în cadrul probelor evenimentului şi mi-aş dori să alerg alături de cât mai multe persoane.” -  Adrian Florin Ţolea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

„Ne-au adus împreună plăcerea de a face miscare si dorinta de a promova practicarea sportului ca unul din elementele de baza ale unui stil de viata sanatos. Anul trecut, 1328 de persoane au onorat invitaţia noastră şi în total s-au parcurs 5114 km de către toţi alergătorii prezenţi. Indiferent de cei care ajung să câștige probele de mai sus, credem că fiecare poate să rămână cu participarea la o competiţie plăcuta, dar și cu deprinderea unui obicei benefic: alergarea. Va asteptam pentru o zi plina de energie, surprize placute si entuziasm! -  Sorin Victor Roman  -  iniţiatorul evenimentului CROSUL ŞI SEMIMARATONUL JUDEŢULUI ARAD.

“CROSUL ŞI SEMIMARATONUL JUDEŢULUI ARAD” este un eveniment susţinut de numeroşi parteneri iar Poliţia Locală Arad va sprijini şi în acest an buna desfăşurare a evenimentului. Detalii despre trasee, alături de rezultate, filme şi fotografii ale primelor ediţii sunt disponibile pe site-ul evenimentului www.cros-semimaraton.ro.

Alte detalii relevante:

Traseul de semimaraton inconjoara Cetatea Aradului: alergatorii pleaca din fata Primariei Arad, urmaresc faleza Muresului cu raul pe partea dreapta, fac o bucla in Parcul Europa, trec peste doua poduri si revin la Primaria Arad, aceasta ruta fiind parcursa de 3 ori. Traseul are o parte scurta in care se alearga pe sosea sau se intersecteaza sosele, in aceste locuri circulatia va fi oprita total/partial sau se vor instala coridoare de protectie pentru alergatori. Cateva imagini de pe traseu si harti aferente puteti gasi pe site-ul competitiei la sectiunea Galerie foto.

Pe baza numarului de concurs in ziua evenimentului aveti acces gratuit pe Strandul Neptun din Arad, unul din cele mai mari de acest gen din Europa de Sud-Est.

Cu ocazia evenimentului CROSUL ŞI SEMIMARATONUL JUDEŢULUI ARAD, in 14 iunie 2013 ne dorim sa va invitam la o mica vizita ghidata in municipiul Arad. Cei interesati sunt asteptati sa trimita un email pe crossemimaraton@gmail.com cu subiectul "vizita Arad".

Retrospective video ale editiilor precedente:

- din 2012:

- din 2011:

Din trecut, mai multe imagini si statistici vedeti pe site la Arhiva 2012 si Arhiva 2011.

Premii:

Se vor acorda pentru primele 3 locuri la feminin şi masculin la semimaraton şi 6 km premii constând în cadouri oferite de către partenerii evenimentului precum şi diplome cu performanţa înregistrată.

În plus, pentru semimaraton, se vor acorda diplome şi cadouri şi pe categoriile de vârstă de mai jos, separat la feminin şi masculin:

- 18 – 29 ani;

- 30 – 39 ani ;

- 40 – 49 ani ;

- 50 – 59 ani ;

- peste 60 de ani;

Toţi participanţii care termină o cursă vor primi certificate de participare şi medalii.

Toţi participanţii care termină cursa populară de 1 km vor primi certificate de participare şi medalii.

Premii speciale se vor acorda:

- Îndrumătorilor: primele 3 persoane (profesori, antrenori, mentori, etc) din punct de vedere al numărului total de kilometri parcurşi de către alergatorii ce i-au trecut ca îndrumători, primele 3 persoane (profesori, antrenori, mentori, etc) din punct de vedere al numărului de alergatori ce i-au trecut ca îndrumători;
- Instituţiilor de învăţământ reprezentate la eveniment: primele 3 instituţii de învăţământ cu cel mai mare număr de kilometri parcurşi de către alergatorii reprezentaţi, primele 3 instituţii de învăţământ cu cel mai mare număr de alergători reprezentaţi;
- Structurilor reprezentate la eveniment (companii/asociaţii/instituţii/cluburi): primele 3 structuri cu cel mai mare număr de kilometri parcurşi de către alergătorii reprezentaţi, primele 3 structuri cu cel mai mare număr de alergători reprezentaţi. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a opri derularea evenimentului în cazul în care anumite condiţii se impun. Evenimentul

Premiu pentru identitate

In cadrul evenimentului se vor premia cei mai ingeniosi alergatori din punct de vedere al costumelor de alergare utilizate. Lista de identitati ce pot sa fie asumate: supererou, personaj de poveste, personaj de desene animate, animal, indian, dac, roman, soldat, duce, ducesa, pilot, capitan de vas, fruct, etc. Optiunile nu sunt limitate la acestea, creativitatea participantilor este binevenita!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandări