vineri, 25 ianuarie 2013

Invitaţie la Semimaraton Braşov pe 6 Aprilie 2013


Anul acesta mi-am propus să particip şi la câteva competiţii de trail, pentru a admira natura în timp ce alerg. Anul trecut am alergat doar pe plat, în mare parte la competiţii organizate în oraş. Au fost competiţii interesante dar au avut şi câteva aspecte negative, cum ar fi asfaltul sau noxele oraşului. Între timp am aflat de competiţiile montane şi mi-a plăcut foarte mult ideea. Având în vedere că nu am experienţă la astfel de competiţii, m-am gândit să încep cu trasee mai scurte. O variantă pe care o iau în considerare este Semimaratonul de la Brasov de pe 6 Aprilie 2013. Mereu mi-a plăcut Braşovul, îl consider un oraş minunat într-o zonă superbă. Cu această ocazie aş putea îmbina pasiunea pentru alergare cu cea pentru natură. 

Pentru mai multe detalii, iată comunicatul de presă al organizatorilor:

Alearga 21 sau 10 kilometrii pe potecile din aproprierea Brasovului, la Semimaraton Brasov Intersport

Dupa luni intregi de frig, inchisi in birou, cu mintea ocupata cu statistici, obiective, profitabilitate, este timpul pentru un alt fel de alergatura, de data asta in aer liber!

In data de 6 Aprilie 2013, in Piata Unirii din Brasov, asteptam cat mai multi sportivi profesionisti si amatori, din tara si din strainatate sa se bucure impreuna cu noi de miscarea in aer liber la cursa de 21 sau 10 kilometrii de alergare - Semimaratonului Brasov Intersport. Detalii, inscrieri si multe alte informatii utile pe site-ul evenimentului www.semimaraton.ro .

Despre traseul de semimaraton:
Traseul de 21 km porneste din inima Scheiului, Piata Unirii, dupa circa 2.5 km de asfalt se trece pe drum forestier pana la Pietrele lui Solomon (km3). Inaintand mai departe, ajungem la primul punct de revitalizare (km 4), aflat chiar inainte de despartirea celor doua trasee. De aici traseul continua pe drumul forestier in serpentine, intr-o urcare de dificultate medie, in jur de 5.5 km pana la cariera din Poiana Brasov (km 8.5) unde se atinge punctul cel mai inalt al traseului. Aici se va afla al doilea punct de revitalizare care va servi drept checkpoint. De aici traseul coboara pe poteca marcata cu triunghi albastru pana la punctul de rascruce numit „La Bancuta’ (km 11). Parasind acest punct, traseul continua pe aceeasi poteca, marcata in continuare cu banda albastra, trecand prin Poiana Stehil (km 12) si ajungand in Seaua Tampei (km 14). De aici se coboara pe drum forestier pana la bariera din Racadau (km15.3) unde se va afla al treilea punct de revitalizare, de unde urmaza o portiune de plat pana la „Treptele lui Gabony” (km16.8) si CP2, urmata de ocolirea Tampei pe cuba de nivel trecand pe la „Bancuta de Piatra” si ulterior prin spatele gradinilor, pana in cartierul Schei, in punctul numit „La Troita”(km 19.2). Traseul se incheia apoi pe stradutele cu iz medieval din Schei, ce duc inapoi catre Piata Unirii.

Despre traseul de cros:
Traseul de 10 km porneste impreuna cu traseul de Semimaraton din Piata Unirii, urmarind drumul comun prin Schei urmand sa se desparta la prima intersectie dupa Pietrele lui Solomon (km 3.1) si punctul de revitalizare aflat la km4 (comun pentru ambele categorii) cotind la stanga si urmarind drumul forestier pana la capatul acestuia (km 5). De la capatul drumului forestier, urmeaza o poteca de circa 1.5 km care, in urcare, ne scoate in poiana Ograda (km6.5), cel mai inalt punct al traseului care va servi drept checkpoint, de unde se continua pe curba de nivel intr-o usoara coborare pana la (km7.5) dupa care traseul coboara la „Fantana Dreptatii” (km8.5)trecand pe langa „Turnul de Apa”, urmand sa se uneasca cu traseul semimaraton la „Troita”. Traseul se incheia apoi pe stradutele cu iz medieval din Schei, ce duc inapoi catre Piata Unirii.

Inscrierile...

Inscriereile se pot face online pana in 3 aprilie pe www.semimaraton.ro sau in dimineata concursului intre orele 8 si 10:30.
Va asteptam la Brasov!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandări