miercuri, 16 ianuarie 2013

Aplicaţii GPS pentru monitorizarea alergării

Aplicaţii GPS pentru monitorizarea alergării
După cum aţi observat, de fiecare dată când vorbesc despre o alergare, pun şi o poză cu monitorizarea prin GPS. M-am gândit să scriu un scurt articol în care să vă recomand câteva aplicaţii pentru smartphone, care vă pot fi utile. Pentru alergătorii cu experienţă probabil nu reprezintă o noutate dar e posibil să fie de folos pentru cei care sunt la început.

Eu folosesc Sports Tracker deoarece este singura aplicaţie care mai are o varaintă funcţională pentru Symbian. Pe lângă aceasta mai există variante pentru Android, iOS şi Windows Phone. Singura problemă o reprezintă pagina web care uneori nu se încarcă. Momentan se lucrează la o nouă interfaţă şi la mutarea bazelor de date pe alte servere, deci e nevoie de puţină răbdare...

Ca metodă de backup, dau import la toate alergările şi pe Endomondo. La această aplicaţie varianta pentru Symbian a rămas în urmă. Este ceva firesc având în vedere declinul acelui sistem de operare mobil. Dar pentru celelalte sisteme de operare există update-uri.

Alte aplicaţii disponibile doar pentru Android şi iOS sunt RunKeeper şi Strava.

Aplicaţii GPS pentru monitorizarea alergării. Telefoane

Alături de aceste aplicaţii, vă recomand un Heart Rate Monitor (HRM) Belt de la Polar pentru a monotoriza ritmul cardiac şi un armband pentru fixarea telefonului pe braţ.

Având în vedere că majoritatea persoanelor au un smartphone în momentul când îşi propun să alerge, e posibil ca metoda cu aceste aplicaţii să fie cea mai ieftină. Pe lângă aceasta există şi varianta mai comodă, care implică un ceas cu GPS. Cele mai populare sunt de la Garmin şi includ HRM Belt. Dar există şi altele la fel de bune, precum Polar sau Suunto.

Sper că v-a fost util acest articol. Aştept completări din partea voastră cu alte aplicaţii sau dispozitive!

6 comentarii:

  1. florin, cum dai import in endomondo la alergari ?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Pe pagina web Sports-Tracker, intri pe un workout şi dai Export. Vei salva un fişier .gpx pe PC. Dacă nu merge pagina weg, dai Export de pe telefon şi salvezi fişierul .gpx în memoria telefonului după care îl copiezi pe PC.
      2. Pe pagina web Endomondo dai click în dreapta sus pe "New Workout" după care "Import from file". Dai "Choose File" şi încarci fişierul .gpx salvat anterior!

      Ștergere
  2. Au mai aparut cateva programe dragute, gen Nike+. Pentru un program de antrenament recomand MyAssics sau MyCoach de la Adidas.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat timp am avut telefon cu Android am folosit Runtastic, o aplicatie draguta si utila. Acum insa folosesc un Nokia N9, sistem de operare Meego, iar singura aplicatie care sa ma ajute e Sports-Tracker. E excelenta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi eu din acelaşi motiv folosesc Sports Tracker. Am un Nokia N8 şi aplicaţia asta e singura suficient de dezvoltată pentru Symbian. Şi nu simt nevoia să schimb telefonul :).

      Ștergere

Recomandări